9.09.2017

O rețetă rapidă de pâine delicioasă






Această pâine are un miez moale și pufos, iar crusta rumenă și ușor crocantă vă va fi pe plac. 

Merită s-o preparați și Dvs. !



Ingrediente:


850 g         Făină
375 ml       Apă
250 ml       Lapte
10 g           Drojdie uscată
2 lingurițe Zahăr
1 linguriță Sare
2 bucăți     Ouă
200 g         Iaurt grecesc
40 ml         Ulei
1 linguriță Semințe de susan negru

Mod de preparare :

Într-un bol turnați apa caldă, laptele cald, adăugați zahărul, drojdia uscată și amestecați. 
Apoi adăugați sarea, adăugați treptat făina și frământați un aluat elastic și neted. 
Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați la dospit, la loc cald, timp de 40- 50 de minute.

2. După ce aluatul a crescut bine, îl scoateți pe masa de lucru, îl împărțiți în 4 părți egale și întindeți 4 rulouri de aluat. 
Tăiați fiecare rulou în 6 -7 bucăți mici cu lățimea de circa 2-3 cm.

3. Aranjați bucățile de aluat obținute într-o tavă cu diametrul (28 cm), tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. 
Cu ajutorul degetelor aplatizați fiecare bucată de aluat.

4. Preparați toppingul: într-un bol amestecați ouăle, iaurtul și uleiul. Turnați toppingul obținut pe toată suprafața pâinii și presărați cu semințe de susan negru. 
Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru 30 - 35 de minute, până devine aurie.

Poftă bună !

În clipul următor puteți vedea cum se prepară pâinea :









MERE LA CUPTOR, UMPLUTE CU BRÂNZĂ DE VACI 












Merele proaspete sunt foarte bogate în vitamine iar atunci când sunt coapte în cuptor, merele conțin cantități mari de ”pectină”, care este bună pentru digestie.

Merele pot fi umplute cu nucă, cu ciocolată etc., fiecare după cum îi place. 

Bănuiesc că, majoritatea, știți să preparați astfel de delicii culinare. Eu doar vă amintesc că toamna se obișnuiește un astfel de răsfăț culinar care ne umple casa de miros plăcut de mere coapte, ne bucură sufletele și privirea.

Iată un desert delicios care poate fi preparat foarte ușor :

MERE COAPTE ÎN CUPTOR ȘI UMPLUTE CU BRÂNZĂ DE VACI

INGREDIENTE pentru 4 mere, ca exemplu:

- 4 mere

- 1 gălbenuș de ou

- câteva alune sau miez de nucă

- 1 lingură unt

- 100 g brânză de vaci

- 1 lingură de miere (sau zahăr brun)

- 1 lingură de griș

- scorțișoară

MOD DE PREPARARE :

1. Se macină nucile (alunele) și se adaugă în ele grișul;

2. Se topește untul și se amestecă cu nucile (alunele);

3. Se adaugă brânza de vaci, gălbenușul și mierea (zahărul brun);

4. Merele spălate, tăiate la vârf și curățate în interior pentru a rămâne loc pentru umplutură;

5. Se pune umplutura în mere, se așează merele pe o tavă în cuptor și se lasă la copt timp de 15-20 minute;

6. Imediat după ce se scot merele din cuptor, se presară cu scorțișoară.

POFTĂ BUNĂ LA DESERTUL CU MERE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu